090429

hejsan hoppsan sunshines!

rekordvärme idag skulle jag tro va!  jag hade på tok för mycket kläder på mig i skolan idag, även att jag hade taights & linne (svart). efter skolan drog jag en sväng till julia och vi var ute lite. fast besöket blev inte så långvarigt tyvärr för jag hade träning som väntade klockan 18. det blir ingen match för mig i helgen för på fredag så drar jag, pappa och kalle till kristianstad till kusinerna, emilia ska nämligen konfirmeras på lördag. men vi åker redan på fredag & jag vet inte om resten kommer då med eller om de kommer på lördagsmorgonen. sånt som märks ju!
imon är det valborg som alla vet om förmodar jag, och såklart så blir det fest för min del.
annars så har jag inget att att skriva om just nu, huvudet är rätt så tomt just nu. sara är nog lite trött! hihi
men jag får önska en trevlig valborg allihopa & jag hoppas ni får en trevligt kväll imon!




    


vad är det för påhitt?

vad är det för påhitt?

jo, idag i skolan så har det varit en massa diskussioner om skolavslutningen. & då har ju tydligen rektorn & den nye fritidspersonalen kommit fram till några "bra"  förslag.

- jo, då ska vi inte sluta på fredagsmorgonen utan på torsdagskvällen. & så ska vi inte ha någon avslutningsfest på kvällen utan balen ska vara istället, den brukar man ju ha kvällen innan. 
då ska avslutningsdagen bestå av följande: cabaré, någon annan konsert eller något, sen ska vi få pka hem och göra oss iordning till avslutningen som ska vara till sex på kvällen :O sen ska balen böja vid åtta! och jag menar, många har beställt hos frissan och sånt. det hinner man ju inte på två timmar :O
& sen ska vi inte få ha något avslutningsfest som är tradition ju.  vill vi inte det så skulle vi inte få ha någon bal alls typ.
& vet ni varför dom kom med detta förslaget? jo, för att de som inte vill dricka på festen ska ha något val?! det var det dummaste jag har hört. man behöver väl inte dricka för att man kommer på festen. det är ju ingen som tvingar en till det, det är ju upp till var och en...  tattarskola!

varförvarför?

dålig, hemsk & dålig helg!

helgen har inte varit det minsta rolig, det har varit riktigt jobbigt rent ut sagt...
det är svårt att tänka att det ens kunde hända. varför ska det behöva hända?
jag tänker på er & jag finns här!


r.i.p , <3


förlåt

förlåt för en dålig uppdatering.
men idag har jag ingenting kul att säga och jag är inte på humör för att blogga heller!

hinner inte

jag hinner inte blogga nu, ska samlas om 45 min.
men vi hörs senare ikväll!

något att se fram emot

ja, vart ska jag ta och börja?

dessa dagar gillas, ( bortsett från nationella i matte ) värme, chilldag m.m.
morgonen började tidigare än vanligt, klockan kvart i sju.
vid åtta gick jag jag och mötte felicia, lisa, johanna och amilia vid fenix, vi skulle ladda upp med fika till provet, alltid bra att ha någon att snaska på tycker jag! vid halv nio till tjugo i tio så skrev jag provet, gick bättre än förväntat och var inte alls så svårt som jag trodde det skulle vara. men vi får väl bara hoppas på ett bra resultat. anyway, sen hade vi håltimma ända till tjugo i två. så jag, julia, madicken och ja, nästan resten av klassen gick till bildsalen och målade på vårat bildarbete, it sucks!  fysik i två timmar var den enda lektionen idag förutom matteprovet. det var som vanligt segt men ändå. åh när jag stått ut med fysiken i två timmar gick jag hem och hämtade kalle, så körde vi upp till farmor & farfar ( även kajsa var där )
och åt våfflor, pratade osv. vid halv sex var vi tvugna att dra oss hemåt eftersom kalle skulle på fotbollsträning vid sjutiden. då drog jag till mammsen en runda och hämtade lite kvarglömda saker och åt även potatisgratäng och kött som stod på bordet precis färdigt när jag kom. mummmss va!
  
juste, jag måste även berätta en kul grej som hände i skolan igår.
jo, för kanske 1 månad sen, minst så skulle jag och julia in till kalmar med tåget. vi satt os vid en såndär 4 sits och sen kom en rödtott i kanske 40-års åldern och satte sig mitt emot oss. Sen när tåget gick så sa jag på skoj "au revoir, aufwiedersehen, ciao, ching cha chee" . naturligtvis så hörde han att jag sa " aufwiedersehen" ,  och då sa han förvånadsvärt " sprechen sie deutsch?" . jag gör  ju i och för sig det, eller ja, det lilla jag kan i alla fall. men jag ville ju inte att han skulle prata med mig något mer så sa jag " NEIN" haha, smart svarat. och hela jävla resan satt han och hans fula byxor och glodde på oss hela resan, :o vi viskade typ flera gånger till varandra " han måste fan vara pedofil"
" ja, det är han säkert ", " han ser ut som han är det, och så som han glor ".
även han hoppade av i kalmar och försvann.
sen igår när vi är i skolan så KOMMER HAN OCH GÅR tillsammans med en från cafeterian som visar honom runt eller. när han gick förbi julia och mig så glodde han som fasen, han måste ha känt igen osss. haha sjukt konstigt att just han som var från typ georgien, som vi satt bredvid på tåget och funderade över om han var pedofil ska jobba på skolan.
det kommer att bli något att se fram emot att han ska vara på skolan. haha
jag tyckte det var kul i alla fall. men ska ta en dusch nu. hejdå

tidig sovdags

kom nyss hem från dagens träningspass! när jag kom hem hade pappa och kalle börjat äta utan mig, så att jag fick sitta och äta själv.  nehe, jag hade inte tänkt att vara så långvarig idag, utan nu ska jag duscha och sen blir det sängen och en film kanske?  måste ladda inför nationella med mycket sömn, jag har inte kunnat sova så bra de senaste nätterna. så det blir tidigt sovdags ikväll. sen ska jag även träffa felicia, johanna, milla ( och säkert några till ) vid klockan 08.00 på fenix för att ladda upp med lite baguetter. 



                


spring i benen och en hungrig mage.

matte,  tyska och musik, så har det varit det senaste timmarna.  men nu har det börjat springa i benen och jag är något hungrig, så jag tänkte gå och titta i kylkskåpet om det finns något frästande. skulle kunna tänka mig att det blir en stunds pluggande till ikväll. men kanske något annat roligare innan, som.... ja något annat i alla fall. vi får väl se om jag lyckas fastna framför tvn som nästan alla andra kvällar i veckan?
jaha,nehe nu ska jag gå och fixa något att stoppa i magen.

Puusssshej!  ♥

20 april

Puuh, det blev en jobbig träning idag. massvis med löpning, både med och utan boll.  men efteråt är det riktigt skönt.
nehe, nu ska jag fixa till lite varm choklad och sen ska jag ta mig en lång dusch och sen blir det antagligen någon film.

                      

tiden flyger fram

Tiden flyger verkligen fram, nu har skolan precis börjat igen och de veckor som jag har kvar på högstadiet är inte många. jag kommer såväl ihåg första skoldagen i sjuan då man tyckte att man blivit jätte stor och tuff, och de första veckorna då man knappt vågade gå igenom cafeterian och alla prov som man tyckte var alldeles för många.
det är ganska svårt att tro att man snart slutar nian faktiskt. 

nu har jag precis ätit lite, om en timme så börjar fotbollsträningen. så jag hinner kolla klart på oth-avsnittet som jag är mitt uppe i innan.

                               



                            

söndag 19 april

klaaaaaarklaaaaaarklaaaaarklaaaaaar, jag är klar med litteraturarbetet. okej, kanske inte så intressant, men jag är överlycklig för det har tagit alldeles för mycket av mig tid.

 
idag känner jag mig lagom snygg, så denna bilden får duga.


                                       
Dagens outfit består endast av

slitna/lappade jeans från Gina Tricot
vanligt linne köpt på H&m

18 april

idah har jag inget speciellt att skriva mer än att påsklovet ungefärsådär är slut snart och att jag är lite putt för det.


       

fetdag

idag har det varit en fetdag för min del.  igår ställde jag klockan på nio så att jag inte skulle sova bort halva dagen.
jag menar, jag måste ju komma tillbaka till rätt dygnsrytm nu när skolan börjar igen. jag hade även bestämt med min kusin att jag skulle kika förbi henne en runda och se hur hon bor i sin lägenhet och så. 
där blev jag först bjuden på kaffe och kakor (kaka) , hon hade bara två kvar, haha.  sen kollade vi på the notebook, och sen blev det pizza och sen bakade vi även kladdkaka, man kan väl likagärna ta allt på en gång, eller hur?
vid halv sju skulle jag köra till julia, och då lyckas mopeden på något sätt att riva sönder mina nya byxor, endast 3 dagar gamla. sånt är skitkul verkligen, men tur är att man inte lägger märke till det så mycket eftersom att dom redan var slitna på det stället. när jag kom till henne körde vi en runda och så.  men sen tyckte vi att det var lika bra att gå in och hitta på något annat så vi satt på någon film.
mitt i filmen fick jag för mig att jag skulle åka hem, men när jag skulle säga hejdå till lasse så visade det sig att han hade gjort planka till mig också, och det är ju klart som fanken att man inte tackar nej till det. hihihi, lasses planka är ju inte att leka med precis! och jag fick verkligen i mig hela. samtidigt som vi åt tittade vi på talang, men jag fattar inte ens varför endel får för sig att söka. gud, jag och julia hade ju kunnat göra en del säker bättre. haha
ah, sen kollade vi klart på filmen och därefter körde jag hem.

i'm so sick of this

Jävla litteraturarbete rent ut sagt!
nu har jag kommer till punkten " Språk " där jag ska förklara om författaren använt sig av facktermer och dialekt och sånt dumt. det var ju kanske inte det första jag satt och tänkte på när jag läste boken. men jag vill ju inte heller skriva " nej, det har jag inget minne av " , och sen visar det sig att hela boken är full av sånt. så jag får väl kolla igenom det en gång.
åh, jag blir så trött på detta arbete, det förstör hela mitt påsklov. :(

nej, nu ska jag berätta lite om gårdagens aktiviteter.
igår eftermiddag tog jag tåget in till kalmar där jag sedan mötte upp mamma på hennes jobb. hon följde med mig och shoppade lite. sen tog vi bilen hem.  jag fick med mig en klänning som jag ska ha på balen, ett par jeans och fotbollsskor, inte fy skam det va! 
vid sju tiden tog jag mopeden till er-sjön där vi skulle ha lite grillkväll med vännerna. jag vände direkt när jag kom dit och körde hem för att hämta mera kläder. när jag ska köra iväg igen så blinkar det att det är bensinslut. så ah, jag fick ta cyklen istället. men resten av kvällen bestod sedan av mat och dans typ.
sen hittade jag även ett par fräna solglasögon som tydligen varit pappas en gång i tiden, men han hade ingen användning för dom nu länge, så jag ser dom som mina! hihi

bilder kommer nog senare på gårdagens inköp.

påskdagen

det blev tre timmars jobb med mamma och rensa bort allt skräp i trädgården. den som bott här innan har slängt en massvis med plankor och skit på baksidan i buskarna. och vi ska göra iordning det och göra en vanlig gräsmatta.
så vi har hållt på hela dagen, och nu är jag helt utmattad och min rygg är död. men effektiva har vi varit!
nu är jag hemma själv tillsammans med skilla, mamma och kalle fick för sig att åka upp till peter en runda, men jag orkade inte följa med. istället sitter jag här och kollar i resekartaloger. pappa och jag har pratat om att vi ska åka utomlands i sommar & jag är verkligen pepp på det nu. så jag kollar runt lite om jag hittar något lockande. jag är inne på grekland faktiskt, har alltid gillat att vara där och så, eller tunisien.
ikväll blir det en lugn kväll med mamma och kalle, grillning och säkert kortspel. jag gillar att spela med mamma för att jag lyckas alltid att vinna, vad vi än spelar!  haha

men ha det bra, pussss! ♥

summer day

nu har jag precis kommit hem från kalles match. jag måste säga att det var en målrik match.
om jag inte minns fel så blev det 10-0, & jag lyckades få med endast ett av dom på bild.
men jag lovar, jag försökte så gott jag kunde! jag träffade mamma på matchen och vi bestämmde att vi skulle grilla ikväll, så det ser jag fram emot, för är det något jag verkligen gillar så är det att grilla en sånhär fin dag. vi pratade också om att jag skulle åka in till kalmar med henne någon dag och fixa nytt pass. polen börjar ju närma sig, och mitt går ut precis efter att vi kommer hem därifrån och då är det lika bra att ta ett nytt tyckte jag. 


det syns inte så bra kanske, men dom gör precis mål här.




annars så hade jag tänkt att skriva lite på litteraturarbetet nu, för det är ett måste och då kan jag ju likagärna börja nu.
ciao!

min bok och jag

      

fick rådet av mamma att läsa " män som hatar kvinnor " .
det flyter på bra nu & jag lär väl inte kunna släppa den när jag kommit in i den lite mera.
har gjort en liten myshörna i sängen och där har jag suttit och läst ikväll och alldeles strax ska jag fortsätta.

imorgon ska min lillebror spela match, och jag tänker självklart vara på plats.
det jag inte riktigt kommer överäns med är klockan. elva lät lite tidigt och det tyckte jag var lite onödigt sådär på långfredagen och första dagen på lovet.
funderar även på att ta med kameran och ta lite kort om jag lyckas fånga något snyggt moment.
jag brukar ju aldrig lyckas ta under något mål, för det mesta brukar jag reagera någon stund efter målet.
men jag kan väl lägga upp någon bild imon och visa mina skills på det där. 

lovely spring

varma dagar och lättklädd och mysiga grillkvällar. det är ju precis det som gäller nuUnderbart!
sommarkänslorna har redan börjat krypa fram hos mig, nu fattas bara sommarlovet.

 
                            
                     
                därför får det bli denna somriga bilden på madde & mig

9 april

nu är det påsklov som de flesta säkert har väntat på, i alla fall jag. jag måste medge att dagen har varit ganska skön, även om jag hade lite panik med att jag inte hittade min bok till litteraturarbetet, och jag var ju tvungen att ha den nu över påsken ju, för det ska vara inlämnat strax efter vi börjar igen. men haha, när jag kom hem så låg boken bredvid pappas säng? och varför just där?      jag har verkligen inget minne att jag hade tagit hem boken.
  men på tal om påsklovet så sa jag ju igår att jag skulle ladda upp med en stor godispåse,  men inte visste jag att man skulle gå påskkärring idag, så jag hade inte riktigt förberätt mig för det. det första kalle sa när jag kom hem var att det hade varit ett antal flickor i 6-års åldern som hade varit här och knackat på och gett honom ett litet " glad påsk kort ", men han hade inget att bjuda på. och det hade ju varit lite pinsamt, för han uppfattade det som dom blev lite ledsna.
så hoppas inte att det kommer flera barn bara. haha, och jag har även slösat bort 4 timmar på att plugga fysik de senaste två dagarna, för inget av det vi hade pluggat på kom på provet idag. jag fick lämna in provet halvklart
och jag är inte helt osäker på att jag inte ens kunde skrapa ihop ett godkänt.
det känns ju asbra verkligen.


                        

.

det blev ungefär 3 timmars fysikplugg,  sen lite mat & en välbehövande dusch.
jag känner ändå att jag inte är särskilt redo för att göra provet imon, det är mycket att hålla reda på.
men jag ska inte klaga, för det är ju bara imon kvar i skolan, sen är vi ju lediga på fredag och hela nästa vecka.
det är ju påsk försjutton... GODIS! jag får ta och ladda upp med en stort ägg känner jag. och vi har tur som för det mesta inte brukar få besök av några söta påskkärringar. så då får jag det själv, haha. 
men det är ju en dag i morgon också, och jag måste ändå läsa igenom fysiken en gång till.
så jag får väl sluta här.  Godnatt!

8 april

nu sitter jag här med en stor kopp varm choklad och en av farmors underbara vaniljbullar, dock ligger mina fysikböcker bredvid mig och väntar. men jag ska alldeles strax slå upp dom.  men jag ska nog hinna med att berätta lite kort om dagen först.
 
i morse hade vi två timmars samhällskunskap då jag och julia ( och lite anton ) skulle försöka oss på mac-datorerna. för vi ska nämligen redigera en reklamfilm som vi har spelat in. i början gick det lite segt men efter ett tag började vi förstå oss på dethela. men plötsligt?! - skitdatorn raderar hela vårat arbete och vi hittar det inte någonstans!  efter sisådär 1 timmes jobb så finns helt plötsligt inget av det vi gjort kvar. Men det var ju bara till att börja om från början eftersom att det ska vara färdigt till onsdagen efter påsklovet. men det fixade sig till slut och jag tror inte att det ska bli några problem att hinna färdigt.
på lunchen var det kycklingwok eller något liknande, men efter allt rykte så sket vi i den och drog till pizzerian istället. :)
när vi kom dit så krånglade julias kort och det funkade tydligen inte, så sa julia att hon kunde komma tillbaka lite senare och betala. men det var lite krångligt så jag pallrade mig fram till disken och skulle prata med honom om att jag skulle betala pizzan isället & så. men då sa han att vi fick pizzan gratis.  och det var ju inte helt fel kanske med tanke på min ekonomi.
sista lektionen var det cabaré, vi övade på en dans och jag vill bara medge att jag inte fattar ett skit!  haha, så nu blir det till att öva om jag ska hänga med när det slutligen gäller.

nu är det fysiken som gäller resten av dagen/kvällen vill jag lova!


outfit:



tröja - gina tricot
byxor - kompaniet

7 april

okej, nu har jag startat blogg. vi får väl se hur bra det kommer att gå. (y)
morgonen började somvanligt med idrott, fast idag hade vi sista inomhuslektionen, ganska tråkigt anser jag.
och sen vi matteprov också!  jag höll på att få panik ett tag, jag fattade seriöst ingeting.
ett plus i skolan är att allt folk har börjat friskna till och en del kände för att komma tillbaka från sin semester, så klassrummen börjar fyllas lite grann nu.
när jag kom hem så väntade det ett uppdukat bord med mat från farmor och farfar. kändes som om jag inte hade ätit på ett tag så jag glaffsade i mig det lite snygg sådär.  sedan utnyttjade jag och kalle det fina vädret med att ta med oss en boll och gå ut en sväng. sen skulle han träna och jag plugga, så jag har suttit ett tag nu och pluggat tråkig fysik. och fysikläraren är sämst så jag fattar inte uträkningarna?
men nu hinner jag inte skriva mer om jag ska bli godkänd på provet på torsdag.
pussss


 


 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0