the end of 2010

jaha, då har klockan slagit över tolv, vilket innebär att vi är inne på de sista 24 timmarna av 2010. skulle resumera året som ett kanonår. visst går det alltid lite upp och ner, dåliga perioder möter bra perioder. men i år är det de bra perioderna som har dominerat, helt klart!
.
funnit nya vänner
har blivit mycket bättre kompis med min bror
kanonresa till mallorca
kanonresa till åre
härliga sommarkvällar på öland
långa nätter med prat och skratt tillsammans med de allra bästa
vi blev vinnare av julkul

skulle kunna rabbla upp hur mycket som helst som varit bra under året, men listan skulle bli alldeles för lång! sluttimmarna ska till att börja med firas hemma hos mig med en massa god mat med tjejerna. senare så drar vi vidare på andra äventyr. hoppas på en hejdundrande kväll!

nyårslöfte? - nae, skulle inte tro det.

jag känner att jag ljuger alldeles förmycket här på bloggen. skämt åsido. men jag lovar ju alltid att jag ska slänga upp bilder, men sedan så gör jag aldrig det! tungan börjar skifta i färg nämligen, i svart. jag måste bli bättre på dethär med att hålla vad jag lovar (det här med bilderna alltså). mitt nyårslöfte kanske? eller nae, för jag kan aldrig hålla nyårslöften. jag minns en gång när jag var 10 kanske och jag skulle ha ett nyårslöfte - det innebar att jag skulle sluta äta godis (antar att det är det vanligaste löftet och att ni alla provat på det någongång). men redan dagen därpå började jag smygäta tills jag insåg att det faktiskt var ett löfte till mig själv och inte till någonannan, jag hade ju inte lovat mamma det, inte pappa heller, utan det var ju mig själv jag lovat! då slutade jag smygäta och fortsatte att äta godis som vanlig. haha, illa! fast jag hade säkert gjort samma sak nu, hade smygätit lite ibland.
nyårslöfte? - nae, skulle inte tro det.



catfight

det går hett till här hemma vill jag lova. tror bestämt att grannen hör oss!
sara: "asså mamma, du vet inte ens vad jag har gjort och vad jag inte har gjort idag. blablabla" (sedan kanske jag kläckte ur mig sånna saker jag brukar göra när jag är riktigt arg.)
mamma: "sara, kan du vara snäll och vara tyst en stund nu? att du ens får någon luft!"

jaha, jag kan minsann vara tyst, jag tänker inte säga att ord med på hela kvällen! får du se hur kul det blir, mamma..

life in a glass house

one tree hill är det som rullar på tvn nu. planen är definitivt att ligga kvar framför brasan hela dagen och inte göra någonting mer än att kolla på avsnitt efter avsnitt. fast, sen hade jag även tänkt att baka lite ikväll! och jag ska göra något som jag aldrig gjort innan. hujedamig, detta låter farligt! lär väl sluta i eld och lågor.

en dag på stan

var hemma vid halv fyra inatt, somnade inte förrän halv fem! tyvärr blev det endast en bronsmedalj igår, men det får vi väl nöja oss med. tre mål och en inryckning som målvakt i sudden fick avsluta denna fotbollshistoria för min del. med ynka fyra timmars sömn inatt steg jag upp i morse för att åka till kalmar med filippa och julia för att spendera pengar. 2 tröjor, 2 blusar, 1 linne, 2 leggings, 1 par tights, ögonbrynspenna och en eye pen! det var det jag slog till på. är faktiskt mer än nöjd, då jag åkte in med aningarna om att det inte skulle finnas någonting som jag ville ha. dock är jag fortfarande utan de där skorna jag vill ha! nu blir det den hederliga mannekänguppvisningen här hemma. fast nu är bara kalle hemma och då får jag alltid svaret "fint" innan han ens kollat upp från datorn.
jag kan väl slänga upp bilder på sakerna senare ikväll.

new years eve

det är en hel timme kvar till vi samlas. känns askonstigt att sitta här i soffan, klockan är kvar över sju och jag ska iväg och spela cup ikväll? förstår inte varför man måste sätta det så himla sent. jag lär vara som en zombie på stan imorgon. men shoppas ska det, hur få timmars sömn det än kommer att bli inatt! klockan 10:22 går tåget och ska ska sitta på det. (och därmed basta, hehe)
planerna inför nyår är smidda och jag tror att kvällen kommer att bli bra. i vilket fall så blir första halvan av kvällen bra!

ont i min lilla mage.

om mindre ca 3 timmar bär det av till lessebo för att spela cup. jag är trött och har ont i magen! känns otroligt bra det här. jag har inte ätit mer än en macka under dagen, och det p.g.a att jag har haft ont i magen. men mamma ska laga middag nu, så får hoppas på att jag kan trycka i mig lite av det.
det är ju somsagt det sista jag gör ikväll inom fotbollen, för sedan slutar jag! var ju ett tag sedan jag bestämde mig för att sluta, dels då jag känner att det tar upp alldeles för mycket av min tid och dels för att jag har tappat suget för det. får väl se till att avsluta det här lite snyggt ikväll då!
imorgon är det dagen med stort D! nämligen mellandagsrea för min, julias och filippas del. vi är ju ganska sent ute, så jag hoppas innerligt att jag får med mig någonting hem (helst mycket, men det förväntar jag mig inte), annars blir jag sur! skulle ju t.ex. inte vara fel att hitta någonting att ha på sig på nyår, ett par nya skor och lite tröjor + en massa andra saker.

tjugoåttonde december

godmorgon! (goddag)

jag har kommit på att ju tidigare jag går och lägger mig desto längre sover jag om morgnarna. varför det är så får nog bli dagens fundering. ikväll, närmare bestämt 20:20 är det samling för att åka till lessebo och spela cup. jag känner mig inte så värst övertaggad precis. men det kommer väl, hoppas jag. nu ska jag dricka mitt morgonkaffe i lugnan ro, framför tvn.

skiing.

tror att det är någon som längtar lite (:läs mycket) till att få åka skidor! är det något jag brinner för så är det fasen det. tror nog att känslan av att fara fram med en sanslös fart ner för backarna med en perfekt carvingskida är den bästa som finns! om inte den bästa, så är det inte långt ifrån åtminstone. men om tja, 10 dagar så är vi där, i åre. det kan inte bli mer än underbart?

good girl gone bad.

weheartit

 

tjoflöjt! julia blev så överraskad så när inte bara madicken, utan även sara och filippa kom instampades med en massa paket. det bjöds på semlor, snickerskakor, kaffe och världens godaste smörgåstårta! och det smiddes även planer inför sommaren.

nu sitter jag framför brasan och värmer mig tillsammans med en busig katt som inte kan låta bli att rivas lite.
tror minsann jag skulle kunna somna när som.


grattttttissssssssssssssssss

tänkte faktiskt börja med att säga grattis till julia som ha den äran att fylla 17 idag!
sen tänkte jag fortsätta med att tycka till lite om detta kalla vinterväder. brrr, usch hemskt är det. sitter här med lager på lager. så varför tänder jag inte en brasa? jo, det finns nämligen ingen ved uppe och det är för kallt att gå ner i källaren och hämta! så därför sitter jag här och överväger om det ändå inte är dags att offra sig lite!

bildbomb!

innan jag drar vidare på nästa julfirande hade jag tänkt att slänga in lite bilder från julafton hos farmor och farfar.


you can cry when you get older

igår var hela sandbergsläktet här + några till. vi har väl nästan ett tjugotal! vi åt, vi sjöng, vi skrattade och förde liv. ungefär så som det brukar bli när vi samlas. vid klockan 15:00 väntar ännu lite julfirande med julmat och julklappar. men innan dess så är det ett stort jävla MÅSTE att hoppa in i duschen.

juldagen.

hade ju tänkt slänga upp bilder från julafton igår. men tyvärr så har jag inte hunnit att ens slå på datorn idag då vi haft en massvis med gäster här ikväll och det har varit ganska stressigt hela dagen. det har varit hur trevligt som helst! och efter två dagar med mat i mängder så mår jag lite illa, inte så lite illa, väldigt illa skulle jag nog vilja säga. men det är bara jul en gång om året! imorgon blir det dock mer julmat då det ska firas jul med mamma, kalle, peter, anna, erik, linnea och agnes! hujedamig. börja dagen med en joggingtur på måndag?



ett päron till farsa firar jul

så, då var julafton 2010 över. har avslutat detta på samma gamla vanliga sätt. kollat på ett päron till farsa firar jul. det skulle man kunna säga har blivit till en tradition. men nu väntar sängen, jag är fruktansvärt trött och framförallt så mätt efter all julmat att jag knappt orkar röra på mig. imorgon ska det grejas hela dagen, för på kvällen får vi gäster. bord ska flyttas, det ska dukas, det ska lagas mat, antagligen ska det städas också.
sleeeeep tight.

julafton

vilken underbar julafton jag har haft! god mat och fantastiska julklappar och en riktigt trevlig och mysig dag. jag har verkligen den bästa familjen och släkten, herregud! då jag glömde min kamera hos farmor och farfar så kan jag tyvärr inte lägga upp några bilder ikväll. men jag tar det imorgon istället. då får ni även se lite av det som jag fick!
ha en fortsatt mysig kväll nu!



god jul!

god jul, merry christmas, feliz navidad osv!

morgonen började bra med julklappsöppning hos mammi. fick bl.a. en ny tv!
nu är jag färdig för att åka till farmor och farfar. proppa i mig tonvis med julmat, sitta bänkad framför kalle anka, dela ut och öppna en massvis med julklappar, äta knäck, tomtegröt och bara mysa med släkten.
åh, jag älskar verkligen julafton. ha en bra dag alla fina!




.

 

 

“I believe that everything happens for a reason.
People change so that you can learn to let go.
Things go wrong so that you appreciate them when they go right.
You believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself,
and sometimes good things fall apart, so that better things can fall together.”

Marilyn Monroe

 


day before christmas

den 23:e december - stressdagen! det är nu alla sista nödjulklappar ska inhandlas i form utav chokladaskar eller liknande. åtminstone i våran familj! det ska städas, det ska donas osv osv. men jag tar det kolungt. sitter framför tvn i morgonrocken och dricker mitt kaffe och bara njuter av tillvaron. har inga större funderingar på att röra på mig!
mamma ringde nyss och berättar att hon är genomförkyld. älskade mamma, varför lyckas du alltid så bra till jul? för två år sedan hade du ju maginfluensan. nåväl, vi ska ju inte fira jul med henne förrän annandagen så hon får väl ta och vila upp sig utan två bråkande barn hemma på julafton. skämt åsido, för jag skulle väl aldrig bråka? :O




Buuuuh

jag tror det bor spöken under min säng. eller så är det mina inneboende damråttor som har sammanträde eller något i den stilen. det skulle också kunna vara golvet som knakar i p.g.a. kylan. men jag skulle mera tro på det första alternativet.

whatever, fuck it


njuter till fullo av mitt nyligen påbörjade jullov. det vill säga, framför morden i sandhamn insnurrad i en filt tillsammans med det som ni ser på bilden ovan. woho, gott med peppisar! skulle utan att överdriva kunna äta..ja, hur många som helst? äh, där tog jag nog i lite grann.

dance like nobody's watching

weheartit

med mössa, raggsockar, uggs, fetaste dunjackan, ett par fingervantar OCH tumvantar trotsade jag vinterkylan (ca -20) för att hjälpa pappa att konka hem 301 kilo potatis och 48 liter läsk till juldagen. citerar nu pappa: "vi går sara, det är nära, och det tar längre tid och är kallare att skotta fram bilen, än att gå" okej (farsan!).
jotack, det ska jag komma ihåg. har aldrig varit såhär mörbultad tidigare.. med tomatröd näsa, ledbrutna armar sitter jag här och funderar vad som händer nu? - kanske vore det skönt att inleda jullovet med förbannat mycket godis, pepparkakor, julmust och allt sånt där som sägs vara bra för hälsan.

bite me

avslutade denna terminen på det enda möjliga sättet, d.v.s med en fika på fenix tillsammans med mina fikakompanjoner. så skönt att bara sitta och prata om allt och inget och framförallt, bara njuta av livet. livet har sina bra och dåliga stunder. jag har kommit på att en dag som denna så är livet verkligen toppen. då man träffar sina älskade vänner och bara är, tillsammans med dem och när man sedan kommer hem och möts av sin älskade familj. nåväl, nu har vi alla tagit jullov och väl är väl det. för då blir det väl inget mer fenixfikande på några dagar, fast tänkt all den julmat som vi istället kommer trycka i oss. min gud, jag vill nog inte tänka på det.

juste, jag pyntade ju granen i förgår. hoppsan, alla (nästan alla) kulor spårlöst försvunna, därav den snålt smyckade granen, särskilt granens "underliv"!

i'm lost, lost in dreams and reality.

brr, så kallt det är ute idag. termometern visade -15 i morse när jag vaknade. jag pustade till lite och slängde på mig det gosigaste jag kunde hitta. de få antalet skoltimmar idag gick snabbt. lorenzo höll i engelska lektionen idag, han bjöd på tända ljus, julfika och ett simpsonsavsnitt. själva filmvalet var väl enligt mig kanske inte det bästa, men mysigt var det. på mattelektionen var det mirelas tur att bjuda på fika. fan, vilken dag hörrni!

coffee

en andra kopp kaffe blev nödvändig idag, då det var svårare än vanlig att kliva upp ur sängen. undra om det kan bero på att jag låg vaken till två och kollade på det missade avsnittet av våra vänners liv? annars har dagen inte speciellt mycket att erbjuda. känner på mig att den kommer bli lugn och skön. då mitt huvud redan verkar tagit jullov så kämpar jag på för fullt för att stå ut två dagar till innan jag på riktigt på gå på lov. fast okej, skolan är inte så farlig ändå. idag, slutar jag vid 12 t.ex.


kvällens mjukis

ikväll kör jag på en "fan-va-skönt-att-måndagen-är-avklarad" klädsel. skämt åsido. men mjukt och skönt ska det vara! älskar även att det så stiligt står "coop" på våra tröjor. en snyggt fläta lite sådär på sniskan fick det bli också.
om man inte skulle ta och rota lite i kylskåpet nu. det börjar nämligen kurra i magen!

hemma en sväng

utnyttjade min fyra timmars långa håltimme med att göra uppdraget i företagsekonomi, gå hem och laga mat, kolla på julkalendern och plugga tyska (för typ första gången i mitt liv, nästan). men nu är det dags att knata tillbaka till skolan. har tyskalektion vid 14.05 och slutar sedan vid klockan 15.00, ungefär.

nittonde december

bara jag som är stormförtjust i dessa linnen från kan dee? skulle gärna uppskatta någon av dessa i min garderob!

as the snow flies

ännu en dag med snö som faller konstant. när vi kom till farmor och farfar kunde vi knappt komma upp för vägen (dom bor högt upp på en backe) då ingen har skottat överhuvutaget. riktigt dåligt enligt mig! istället för att hjälpa till att skotta satt jag inne och fikade med farmor. mycket bättre med pepparkakor och saft än att skotta och frysa ihjäl. nu tror jag minsann att vi ska pynta granen.
bevare me väl, haha! hittade en bild från julafton 07. det är inte alla som gästas av 3 tomtar? gulliga sådan också.

när fjärde ljuset brinner

godmorgon! frukosten bestod av endast ett ägg och en kopp kaffe. fin adventsfrukost i all sin ära. nu är jag redo för att följa med pappa till farmor och farfar och hjälpa till att skotta. tjingeling!

22:28

åh, bara för att jag inte sett något sötare..

ajajaj.

buhu, jag tror jag börjar bli sjuk! mår inte alls bra nu.

artonde december

nu tror jag det är dags att hoppa in i en varm och skön dusch. därefter skulle jag kunna tänka mig att baka upp den sista pepparkaksdegen som är kvar! fast just för tillfället är det "tillträde förbjudet" för mig och kalle i köket. undra vad pappa håller på med där?

dear santa..

här hemma har det varit tomteverkstad under hela morgonen. julpapper ligger över hela golvet och nu är soffan snart full med julklappar! (vi brukar nämligen lägga alla där innan vi tar med dom upp till farmor och farfar). nu märks det att det bara är 6 dagar kvar till julafton.
jag har lovat mig själv att inte göra någonting i helgen. kan faktiskt tycka det är skönt och riktigt mysigt att bara vara hemma hos familjen hela helgen. fast å andra sidan så har jag så himla mycket som behöver göras att jag inte ens hinner med att tänka på något annat.

romantic white

jag har nu insett vilket misstag jag gjorde när jag målade om mitt rum och gjorde om det till ett svartvitt rum. såhär i efterhand ångrar jag att det inte bara blev vitt istället. sådär romantiskt vitt vill jag ha det, åh jag tycker det är så himla fint! skulle även vilja ha golvet vitmålat. men, det var ju ett par år sedan jag målade om och hade väl då andra funderingar om saker och ting. visst, rummet är jättefint nu med, jag trivs med färgerna. men jag skulle verkligen vilja ha det helvitt istället. men orkar man lägga ner hela jullovet till att måla om? - nej!

never good enough

oh fuck. missade the notebook! jag som fullkomligt älskar att gråta i floder till den underbara filmen, nåja snyfta till lite åtminstone. så går det när man fastnar vid datorn och tiden bara flyger iväg. som jag nämnde i föregående inlägg har jag tappar bort min manual till systemkameran, men har lyckats hitta en suverän fotoblogg. nu har jag blivit lite klokare på kameran iallafall.

complicated

dagen har jag delvis ägnat åt fotografering! dock är jag ju inte precis någon proffsfotograf och har tappat bort min manual. hittar den fasen ingenstans. den måste var här någonstans, en sådan tar man ju liksom inte med sig någon längre stans. aja, den dyker väl upp förhoppningsvis! förövrigt ville jag bara tala om att jag är en aning avundsjuk på julia som just nu befinner sig i london. eller det hoppas jag iallafall att hon gör, har inte pratar med henne. det borde vara så sjukt fint där nu över jul.

har ätit så mycket pepparkakor att blivit så snäll att jag bjuder på två bilder från idag.

a good start

startade upp min dag på samma gamla vanliga fredagssätt. en lyxig frukost framför tvn. brukar faktiskt vara duktig och gå ut och gå en runda med, dock hoppade jag det idag då vädret inte riktigt tillåter detta. jag har lite olika planer inför dagen, vissa är roliga, andra inte. bland annat så hade jag tänkt slå in de sista julklapparna, fota lite, måste gå till skolan och desperat leta upp min datorsladd som jag *host* glömde *host* när jag gjorde mitt föredrag. skulle ju vara rena undret om den fortfarande ligger på samma ställe och väntar på mig. sedan har jag även lite annat smått och gott som ska göras idag. fullplanerad med andra ord, kanske dags att sätta igång?
.

18:17

puhh! vaknade precis och kollade på klockan, 18.10. träning vid sju! somnade givetvis på golvet framför brasan innan. tur jag vaknade som jag gjorde ändå, jag hade lika gärna kunnat sova hela kvällen om ingen kommit hem. aja, nu ska jag byta och och sedan dra iväg och spela lite boll.

nighty night

weheartit

nu är jag riktigt pömsen jag. med en mage full av (nu kommer ni att bli förvånade) clementiner, lägger jag mig i sängen och ska förhoppningsvis få några timmars sömn innan sista skoldagen för veckan ska avklaras.
nu skulle man kunna säga att jullovet står för dörren. inte mig emot.

fighting for peace is like fucking for virginity

endast en idrottslektion idag, där jag förövrigt briljerade som ishockeyspelare. näe, snarare bambi på hal is! slog i rumpan lite bara när jag dånade i marken. men annars mår jag fint! har gått igenom mitt svenskaföredrag en gång och det ska nog gå vägen imon, skulle jag tro. åtminstone så ligger det inom tidsgränsen, vilket jag var lite orolig över att det inte skulle göra. sen om tiden inte alls blir densamma imorgon är en annan femma!
.

last christmas i gave you my heart.

julmusik, lussebullar och varm choklad tillsammans med julklappsinslagning. julstäming när den är som allra bäst! dock märkte jag att vi inte hade något paketsnöre kvar, mamma hade tagit allt härrom dagen. så därför står nu alla mina inslagna paket, kala och fula, och väntar på att bli fullbordade. det får bli en annan dag!
aja, både jag och julia, tror jag, kom hem med de sista julklapparna från dagens runda i kalmar. en bra, kall, förvirrad (från julias sida, hehe) dag, allt som allt.

svenska hjältar

det blev en plåt med goda pepparkakor som jag nu sitter och äter upp framför svenska hjältar. vilken fantastisk fin gala, gråter tårar i floder!
imorgon bär det av till kalmar för att förhoppningvis få hem de sista julklapparna.

pepparkaksbakning it is!

vi tänkte inte baka pepparkakor för imorgon, men jag kan inte riktigt hålla mig. 
tar och väcker kalle, som förövrigt somnat som vanligt i soffan, och bakar en plåt, eller två!

tired.

nästan en gång varje månad önskar jag att jag vore kille alltså. just den dagen är idag!

somnade vid fyra inatt, vaknade vid tio av att filippa smsade (ett kock stryk skulle du ha för det filippa). haha nej jag skojar! kollade på luciatåget, det bjöds på gröt till lunch och sedan bar det av för en fika på fenix. därefter började min första lektion, närmare bestämt klockan 14.05!  nu däremot, är jag förbannat trött.

trettonde december

är så vaken man bara kan bli. ligger i sängen och kollar in några spännande minuter utav... *trumvirvel*... eva&adam. hittade den, dammig och övergiven, i ett hörn. var sjukt länge sedan jag såg det alltså.
som tur väl är hade vi ingen företagsekonomi imorgon på morgonen, alltså börjar historian vid halv ett. sen är frågan om man orkar gå på den. okej, där lät det som jag skulle låta för cool för mitt eget bästa, typ?

i guds namn

i brist på annat bra på tv är det beck - i guds namn, som gäller. det är ganska lagom att avsluta helgen med en dos av gunvald, tycker jag. dock har man sett alla filmer en gång för mycket.
jag har en klump i magen. knäck och pepparkaksdeg är det som cirkulerar där inne. 75 knäckformar allt som allt, varav jag säkert smusslat i mig ett dussintal. dock blev det inga pepperkakor gjorde idag då vi tre, jag, mamma och kalle kom på att degen ska vila minst en dag. receptet lovade 150 pepparkakor, jag lovar att degen endast kommer räcka till hälften. nej, nu menar jag ju givetvis inte att det är jag som brukar vara delaktig till detta mysterium då degen vart enda år halveras. kalle, min lillebror, skulle ju i och för sig kunna vara boven, men jag skulle mer riktiga mina misstänksamma aningar på mamma, eller?



tolfte december

igår var jag så himla trött att jag knappt orkade spendera någon tid här. men det jag nu ville säga är att fredagskvällen blev superlyckad! den började här hemma med filippa & pizza, lite senare kom även kimberly och carolina och satt och pratade en massa, spelade något såntdär kortspel och hade riktigt trevligt! sen gick vi vidare till amigo och dansade arslet av oss! gårdagen var däremot värre, låg och sov i soffan hela dagen, åkte sen på kalas och direkt när jag kom hem därifrån så slocknade jag i soffan.

idag är jag pigg igen, snart ska här kokas knäck och bakas pepparkakor. en helbra söndags skulle jag vilja kalla det. 




saturday

riktigt bra kväll igår. trött idag och ont i hela kroppen. ikväll blir det kalas för anna som fyller 19 imorgon!

early morning.

vaknade vid sju i morse och steg upp då?! jag börjar undra om jag inte gått och blivit sjuk. för i vanligt fall sover jag till 12:00 dessa fredagar. gjorde mig lite kaffe och satte mig i soffan, kollade julkalendern följt av vakna med the voice. därefter slockande jag med vaknade strax därpå av att farfar ringde. sedan har jag, tillsammans med kusin kajsa spenderat dagen uppe och farmor&farfar. ikvällll blir det feeeeeeeest.





vilka enorma problem!

både msn och facebook strejkar för tillfället och har gjort det ett bra tag nu. åtminstone för mig!
helt sjukt att man kan känna sig så otroligt bortkopplad från omvärlden utan det?

så går hela veckan, alla dagar och år

sitter och filosoferar om allt mellan himmel och jord. t.ex, varför det inte är julafton redan imorgon? varför det nästan är ett helt år till det just är min tur att fylla 18? vad jag ska ha på mig imorgon? om jag ska göra klart svenska powerpointen nu eller om jag helt enkelt ska göra det imorogn istället? försöker även tänka ut genom att lukta mig till vad det är för mat pappa gör på nedervåningen... somsagt, allt mellan himmel och jord.




nu skulle det sitta fint med en potatis! eller nej förresten, ett glas julmust menar jag ju.

we watched the sunset from my car

nu är det äntligen slut på denna skolveckan och jag kan därmed pusta ut och ta helg. imorgon är det julfest och jag har inte den blekaste aning om vad jag ska ha på mig. jag kan väl gå naken som lite omväxling? ah, hade det inte varit så kallt ute hade det definitivt varit ett alternativ. skämt åsido. får väl slänga på mig en gammal trasa.



morning

godmorgon!

natten var tyvärr lika spännande som jag trodde den skulle vara. nåja, sitter och häver i mig morgonkaffet och gör mig i ordning lite från och till. torsdag, vilket innebär veckans längst dag. men jag får se förbi det, för sen är det helg.

spännande.

23.15, jag är pigg som en lärka! kan dels bero på att jag sov bort ca tre timmar av dagen.
jag hade tänkt att sova nu, men insåg precis att det kommer vara lögn i helvete att somna. ni vet när man ligger och vrider och vänder på sig då både armar och ben domnar bort efter en stund i samma sovställning. man vänder på kudden trettioelva gånger då den är svalare på andra sidan, man lägger sig på täcket för att man ansträngt sig på hårt för att somna att man börjat svettas. hahaha, nej så illa är det faktsikt inte! känns som att detta kommer bli en spännande natt för min del. men om man skulle ta och börja med att se en film!

20:47

varenda vecka sitter jag och skäms ihjäl åt bonde söker fru men lik förbannat sitter jag bänkad varje onsdag!
ojsan, nu börjar det igen.

baj(s)!

never give up.

lite sömn och en dusch gjorde susen för att bota huvudvärken någorlunda. alltså, duschen kanske inte bidrog så mycket men det kändes uppfriskande åtminstone. efter att ihopkurad gått hem i halkan med ett dunkade huvud, slängt mig i soffan och bara legat, är jag nu på benen igen. dags för att laga lite mat antar jag, magen kurrar och det är inte nådigt att väcka kalle som ligger och sover i soffan och fråga om han för en gång skull kan lyfta på röven och hjälpa till. men det får sannerligen bli något lättlagad. pasta med baconsås?
.

on your knees, please.

det blev aldrig någon varm choklad innan. därför får det bli det nu istället.
vad vore världen utan varm choklad, eller choklad överhuvudtaget?

jag är ju hopplös!

köttbullar, sås och potatis är vad som bjuds på konsulgatan ikväll. härligt med lite vanlig svensk husmanskost tyckte jag tills ungefär nu då pappa kommer in och säger att gelén är slut (här hemma tar gelén slut lite stup i kvarten). beskedet fick mig nästan till att gråta, men bara nästan. det är ta mig fan så att man överväger att till fots traska ner till ica bara för att den där nedrans gelén ska stå på bordet och fresta mig när middagen är klar.

ingenting verkar gå som jag vill ikväll. har försökt att få min julstjärna att hänga rakt. men jag förstår inte varför jag ska dit och pilla, för ju mer jag pillar desto sneare vill den hänga. men nu så har jag fått den till att hänga rakt, eller okej, inte lika snett som innan. och inte tala om när jag skulle göra kaffe innan. jag häller i vattnet och sätter i sladden. när jag sedan ska hälla i kaffet ser jag att den som bryggt kaffe tidigare inte tagit ut det gamla filtret och bara sliter upp det, vilket resulterar till gammalt kaffesump över hela golvet.

should i feel guilty?

kimberly, patrik och jag gjorde klart engelskapowerpointen efter lunch. så nu är vi helt klara med upplägget av redovisningen. nu gäller det bara att öva in skiten så man kan den tills torsdag. men det löser sig alltid!
jag slutar ju som ni vet tidigt på tisdagar (12.00) och har hela dagen på mig att göra något vettigt. men det slutar nästan alltid med att jag somnar i soffan och vaknar när kalle kommer hem. poff, så har hela dagen gått! känns som om den stunden är kommer nu. men NEJ, jag ska inte sova. somnar aldrig ikväll då.
åhhhh, lite varm choklad nu skulle magen bli glad av.



shut the fuck up

märkte nyss att vi har gott om istappar på baksidan. fasen va äcklig man var när man var liten och seriöst slickade på dom?!

pappas gullungar!

en tacksam pappa kom precis hem och berömde kalle och mig för att vi skottat bort båda vallarna till infarterna. 
något extra gott ikväll är belöningen! dock har jag något att erkänna. det är varken jag eller kalle som skottat bort vallarna. utan det är väl någon snäll granne eller något! haha, men det behöver vi väl inte nämna före kvällens middag?

somsagt så var vi uppe hos farmor och farfar nyss och kom hem precis hem. våfflor, skottning och pepparkaksgarnering blev det! farmor sprang runt i huset som en galning i säkert 15 minuter och letade efter sin borttappade klocka innan dom skulle köra hem oss. men ja, det visade ju sig att hon hade den på armen! lilla farmor.

farmor och farfar

det börjar gå åt rätt håll nu. kan liksom stå raklång utan det svartnar för ögonen på mig!
farmor ringde nyss och sa att kalle lovat farfar att skotta idag. hon ville även bjuda på våfflor och nybakade pepparkakor och varm choklad. why not liksom? så ska fräscha till mig lite och få mig lite luft. känns som om det är det jag behöver nu.




sick

denna förbannade migrän alltså. har legat i ett mörkt och tyst rum och halva dagen och halvsovit. vaknade nyss till och har kunnat pallra mig ner till soffan. har även lyckats göra mig lite te och en macka som jag ska få i mig nu tänkte jag.det som är så skönt är att det inte brukar hålla i sig sålänge, utan tills kvällen bör jag nog vara fit for fight igen. men man vet ju aldrig!

bad time for a good time

har insett att det aldrig kommer att sluta snöa. hur mycket jag än vill att det inte ska komma mera så lär ju inte det precis hjälpa? fast det är ganska mysigt att ligga i soffan vid fönstret, dricka julmust, äta lussebullar och kolla på film med tända ljus när det snöar ute. sålänge jag får stanna här är allt bra. avslutar min långhelg, i all ära på detta viset.

we are who we fucking are

eftersom jag mer eller mindre kunde leka "inte nudda mark" utan vidare på mitt rum så gjorde jag valet att julstäda det nyss. sen tog jag en titt under sängen också och såg att det flyttat in dammråttor. så dammsugaren, "tuss", som jag så fint valt att kalla den fick även åka fram och gör sitt. så nu är vi helt slut båda två, så jag belönar mig själv med julmust och en film och tuss med ca 123456789 år vila.

jag är en jävel på att städa. ni ser ju



femte december

femte december. det snöar!

all i want for christmas is....en hel hög med pengar!

sex julklappar, två tröjor och ett par jeans rikare. ni kan ju räkna lite på hur många riksdaler fattigare jag helt plötsligt blev? åhja, man måste belöna sig själv lite efter allt julklappsletande, det tar på krafterna ska jag säga er!

my heart is infected

avslutade kvällen på bästa möjliga sätt. nämligen med pulkaåkning, varm choklad, prat och andra trevligheter tillsammans med julia (funkar dock inte att ladda upp bilder nu). är hemkommen nu och jag tror det är dags för sara att få några timmars sömn innan hon ska upp tidigt, ta tåget in till kalmar och handla upp hela stan. dvs. det är dags för årets julklappsshopping!

tredje december

har försökt hela dagen att få eld i brasan, vilket har varit ett rent helvete. jag skojar inte när jag säger att jag försökt sedan halv tolv. hur dålig får man vara? sen kommer olle intrampandes och efter 5 minuter så är det en jäkla fart i brasan. nåväl, nu börjar det bli varmt och skönt iallafall! kvällen tror jag spenderas hemma hos pappa. har inte träffat honom på jättelänge känns det som.
imorgon är det dags för den årliga julshoppingen. ska till kalmar och handla upp alla pengar jag har på julklappar till ANDRA? hujedamig! slår vad om att jag kommer att komma hem med ett antal klädesplagg också.

andra december

min rumpa är placerad framför brasan med en kopp varm choklad i handen denna kyliga vinterdag. musiken rullar och det är bara allmänt skönt att inte göra ett smack. tummen upp för denna långhelg!


första december

idag är det den första december, vilket innebär ett avsnitt av både sunes jul och mysteriet på greveholm. men dem tar vi när jag går och lägger mig! förövrigt så faller stora och en herrans massa snöflingor ner från himlen, fortsätter det såhär lär det vara närmare en meter snö när jag vaknar imorgon.
kvällen ska spenderas med mamma och god mat.



bild från helgen!

don't forget to love yourself

med en brasa bakom mig, julmust i ett glas framför mig sitter jag och njuter av långhelgen som precis börjat. man kan ju inget annat är älska läget! torsdag-fredag är ännu oplanerade, men på lördag är det dags för alla pengar att spenderas på julklappar. enligt mamma så ska hon inte handla julklappar, utan hon ska prata med tomten..haha nej men eftersom att jag tydligen inte får gå med henne så är det trevligt att julia följer med som sällskap! 
nehejaha, utvecklingssamtal väntar. tur att jag är en liten snäll flicka och inte har något att oroa mig över. hehe, skenet bedrar...

RSS 2.0