ångest





Ångest var ordet. Kommer rocka loss på tentan imorgon.

never give up



Om jag kunde välja hade jag släpat min trötta kropp rakt upp i sängen och somnat på två röda. 
Dock måste jag läsa igenom alla min anteckningar en gång till, sen är jag så redo som jag hann bli på den alledels för korta tiden. Har ju blivit en såndär beroendetönt av big brother också vilket innebär att sängdags för mig inte blir före elva. Åh, sängen lockar mer än någonsin

You're lovely. I'm lonely.



Kämpar och sliter för att få in så mycket som möjligt i hjärnan tills imorgon. 
Änsålänge är det mycket som bara är ett stort vimmel där inne och mina
tankar är inställda på att morgondagens tenta kommer bli jobbig, hur eller hur. 
Kalle sitter och klagar på mig över vilken otroligt elak människa jag är
som inte har tid att följa med honom till affären för att köpa godis.
Undra om det var någon som vaknade på fel sida imorse?




"If I could rearrange the alphabet I'd put U and I together"





Kaffe har verkligen en tendens till att rinna rakt igenom. Kaffe, plugg, toan, kaffe plugg, toan - så har ungefär min eftermiddag hittills sett ut. Dock finns det inget kaffe som slår Fenix kaffe. Vet inte riktigt vad det är för sort dom har där! Varenda gång man går därifrån får man halvspringa, knipandes tillbaka till skolan för att ingen olycka ska råka hända på vägen. Urk, vilka hemska bilder jag fick i min hjärna nu. 

Insåg precis att detta inlägget blev så fruktansvärt intressant att jag tror varenda jävel hämtat papper och penna.
Slut på pausen. Tillbaka till verkligheten.



longing for summer



Det riktigt kliar i fingrarna efter kläder till sommaren. Hittat både det ena och det andra som inte skulle skada att ha i sommar. Har dock lovat mig själv att inte göra av med alla pengar på kläder så fort dem kommer. Hujedamig!

smartass





Smartglasen är på, pennan är redo, kaffet är pågång.
Samhällsboken ropar mer eller mindre mitt namn.
Nu fattas bara Kalles störtläckra kladdkaka.

find a dream you can follow

Vi gick Emmaobda runt skulle jag vilja påstå, nästan. En timme och en kvart tog det, ungefär.
Frusna fingrar runt en varm kopp med te framför tvn gjorde mer eller mindre susen efteråt. Det tinade upp mig ganska bra, både utvändigt och invändigt (lyckades bränna tungan och hela svalget). Sängen värmer mer än någonsin nu och jag är redo för att möta morgondagens bravader, som består av inget mindre än.. tja, vi får se. 






destroy what destroys you

Jag sitter i soffan, dricker en kopp kaffe och spekulerar lite i vad som egentligen var orsaken till den 11:e september 2001. Nåja, det gör jag väl ändå inte, men jag sitter och funderar lite på hur jag ska få ihop min svenskauppsats på bästa sätt och hur jag överhuvudtaget ska få tiden att räcka till. Visserligen har jag ca 3 veckor på mig, men samtidigt har jag en hög av andra saker som också måste avklaras. Inga roliga ena. Funderar även på att höja pulsen lite genom att ta en sväng runt er-sjön eller krysseboda sen. Men också samhällsboken måste öppnas. Ett knivigt avgörande! 



heartbreaking.

Att vi, julia och jag, lyckades pricka in att gå ensamma mitt i kolsvarta Lindsdal under Earth hour är jag inte det minsta förvånad över. Med förfrusna kroppar och halvt ihjälskrämda nådde vi tillslut vår slutdestination: Lottas (min moster) krypin. Efter en sen natt, som var allt annat än fridfull, satt en pizza riktigt fint i magen idag. Och med några ytterst få sömntimmar (ca 3) har jag lyckats att ta mig igenom dagen ganska bra. Tills nu.


'

Var även en snabb runda nere i Skånetrakterna i lördags då Linnéa döptes. Mitt första såkallade "vuxendop".
Då hon ska konfirmeras nu i vår och inte var döpt så var det tvunget att göras.



face the truth

All ångest fick mig tillslut att bryta ihop totalt. Men efter lite fika på fenix och lite pepptalk tillsammans med mamma så känns det ganska bra igen, måste jag säga. Krafterna och självförtroendet som i morse låg på minus har stigit några snäpp. Svenskan rullar på i ett acceptabelt tempo och då jag insett att jag inte sökt tillräckligt med jobb inför sommarn så tog jag nyss beslutet att söka två stycken till uppe i Vadstena. Möjligheten fanns eftersom jag har mina kusiner där uppe. Så vart sommaren kommer att spenderas får vi väl se med tiden. Men jag är i sånt jävla behov utav ett jobb att jag gör vad som helst för att rädda sommaren.





fucking friday

Morsing korsing! 

Rent ut sagt en mardröm att vakna och inse att jag skulle behöva spendera hela dagen framför olika skolböcker och vet att så kommer det inte att bli. Men det är verkligen ett måste att göra någonting vettigt idag!

water.

Ikväll är det jag som lagar hel kyckling med ris och sallad till la familia. Man får ju liksom offra sig för laget ibland!
Om jag bli tillfrågad om att laga maten en kväll, ska jag då ta det som att dom tycker att jag lagat fruktansvärt (lite att ta i kanske) god mat eller att de resterande i familjen är djävulskt lata och äter hellre något slibbigt än ingenting? Kanske är dags att sätta igång innan någons humör börjar gå i taket.








Då jag äger världens sämsta tålamod är jag rätt förvånad över att jag överhuvudtaget lyckades få några okejbilder. Kan ju säga att hela jävla köket var genomblött sen.

take a breath

Är inte det minsta förvånad att vi dödade (jobbigt att säga detta ska ni veta) nästan 3 timmar på fenix idag.
Nåväl, mycket kaffe för pengarna och 123456789 ord fattigare. Hur många människor som hann komma och gå under den tiden är inte räknebart (finns ens ett sådant ord?).

Skolveckan är nu slut och helgen är fullspäckad. Allt från dop i Kristianstad till övernattning i Lindsdal. Att jag sedan har så mycket plugg att jag bokstavligen drunknar, det är en annan historia!




Jag andas ut, från veckan som har gått och tar ett nytt andetag, för den kommande veckan.


i've been secretly falling apart

Går och lägger mig som en helt ny människa (illrött och ca 3 cm kvar av håret är ju en ganska så stor förändrig om jag får säga det).
Puh, gud nej, nu tog jag i lite väl mycket. Ska jag var helt ärlig så känner jag mig som samma människa som jag var igår! Pappa märkte iallafall inte någon skillnad. Dock säger väl inte det så mycket.






Sitter i tankar.

Emellan idrotten och företagsekonomin har jag lyckats att trycka in en klipp-och slingningstid. Det är verkligen nödvändigt att få bort lite slitna toppar, det riktigt knastrar i håret.
Sen har jag även turen att ha en farmor som bjuder på älgstek i eftermiddag. Det klingar fint i kistan ska jag säga er! Tror allt jag ger mig själv lite motion och traskar dit. 

Mot idrotten och vidareeeeee. (det är nu ni ska tycka jag är asfrän som fick det där ifrån Toy Story)

tjugoandra mars



J
ag älskar dagar som denna!


The warmth of the sun





Igår eftermiddag slog huvudvärken till och den var för ovanlighetens skull inte borta i morse. 
Sitter framför I'ts complicated med en kopp jordgubbste i handen och njuter av solen som lyser in genom fönstret.
Vore ett perfekt tillfälle för en promenad tillsammans med kameran lite senare för att råda bot på detta förbaskade huvud. Tiden avgör!

måndag.

Skulle börja plugga - fick en jävla huvudvärk - hamnade liggandes i fosterställning i soffan - somnade - vaknade med en ännu värre värk. Och här sitter/ligger jag nu, dum som jag är och anstränger huvudet ännu mer.
En kopp kaffe skulle nog göra susen.


a good day

Att våren tittat fram idag är det väl ingen som har kunnat missa. Hoppas ni utnyttjade det också! 
Själv tog jag tillfället i akt att prova min nya vårjacka under en skön promenad med Julia. Dammade även av mina gamla brillor och vandrade runt ascool (kan väl diskuteras) med dem. Jag kände mig i vilket fall cool, det är det viktigaste! haha.
Ett par liter kaffe och 200 ballerinakex (om vi avrundar neråt alltså) senare slog jag mig ner i soffan och pustade ut efter en härlig med ändå ganska intensiv dag. I samma stund så ringde (rang? rungde?) telefonen och jag fick flyga upp ur soffan igen. Har aldrig gillat den där uppfinningen alltså.










Nu är det inte mycket kvar av snön. Ren glädje!

Sun-day



När solen så snällt väljer att titta fram så väljer jag att gå ut med kameran i handen och sedan väljer jag även att gå en härlig promenad! Den där svenskan&samhällskunskapen kan ju ut och roa sig en sväng också tycker jag så kan vi tre träffas ikväll, eller varför inte imorgon?



A smile is the best makeup any girl can wear

Glömde nänmna tidigare att gårdagen blev riktigt bra! Förfestx3 och så en för det mesta bra kväll på amigo. Mina fötter har aldrig värkt så mycket som när jag äntligen fick ta av mig de förbaskade skorna. Vaknade runt sju i morse av att jag låg bredvid Julia i Oskars soffa med gårdagens äckliga pommes på bordet. Traskade hem vid halv åtta, med gårdagens smink utkletat i hela ansiktet, ett hår som om jag vore självaste Ronja Rövardotter och med morgonens solsken rakt i ansiktet. Om det var skönt att sova några timmar i sin varma säng därefter? Svar: JA!

Fick dessvärre inte en bild fångad, så är det någon annan vänlig själ som vill dela med sig så kanske det kommer upp några här framöver!



(är snäll och bjuder på denna "förtjusande" bild bara för att jag är på ett sånt förtjusande humös just nu)

waste of time

Vid brist på annan sysselsättning slog tanken mig att jag inte delat med mig av bilderna från Åre ännu. Letade efter systemkameran som en dåre tills jag insåg att den inte finns här, alltså ligger den kvar hemma hos mamma- Därför från ni trots allt nöja er med dessa fyra. Vilken osis!









raise your glass





Här har ni kvällen uppfinningsrika outfit. Slopar de svarta tightsen och kör på mina nya jeans istället och en ny svart transparent blus! Någon måste ju göra det också, ellerhur? 
Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte är taggad, för det är jag verkligen. kliar i benen på mig, hehe. Sen hoppas jag fördjävulen att vmg vinner ikväll också, då blir kvällen fan så mycket bättre! så jävla kul jag och mina älskade vänner ska ha.

En fet måltid ska ner i min mage nu, vill ju inte riskera att missa något ikväll!

we will lose our minds.

kvällen slutade med en promenad tillsammans med Julia ute i det tysta mörka. Hade varit ett mycket bra sätt att göra sig av med dagens kaloriintag om man hade hållit tempot uppe. (vilket vi kanske inte riktigt gjorde)
Att jag nu sitter och gäspar varannan minut är ett starkt tecken på att jag borde gå och lägga mig ögonaböj. 
Morgondagens festligheter börjar närma sig och jag ska bannemig vara fit for fight redan när jag vaknar imorgon. 
Kan inte starta dagen bättre än att lägga en halvtimme på handledning i svenskan inför den kolossala uppsatsen som ska skrivas nu under de kommande veckorna. 






clear my head

weheartit

Suget efter morgondagen kommer mer och mer. Att ha något annat än skolan och allt plugg att tänka på nu är väldigt nyttigt, känner jag. Rensa skallen från allt jävla tråkigt som snurrar som en omloppsbana runt mig nu. Jag har ju turen att ha varje fredag ledig (studiedag), vilket lönar sig dagar som imorgon. Slippa stressen och allt annat som skoldagarna ofta medför. Därför skålar jag för alla fredagar och morgondagen! (självklart med ett glas vatten)

love is all you need




I morse steg jag och upp och hasade runt i mina morgontofflor med kaffet i handen, knappt vid medvetandet. Glömde helt bort tiden och fick mer bråttom än vanligt och lyckades ramla i trappan och ge min rygg en jädra smäll. Dök upp som en levade död på idrotten i sista sekund! Stackars Evelina var den olycksdrabbade på idrotten då henne handled fick en rejäl smäll. Annars har dagen varit som de flesta andra onsdagar!
Mamma exprimenterar med någon kycklingsak i köket nu, magen kurrar som aldrig förr så jag hoppas för allt i världen att hon inte använder för mycket fantasi, mackor är ingenting jag är sugen på.

when you look at me i feel so god damn free

Kaffe, kokostoppar, musik och lite kissemissgos är vad jag sysslar med nu. Slutar ju redan vid tolv på tisdagar, vilket ofta resulterar till något extra när man kommer hem. Man har ju fortfarande kvar orken då, vill säga. Ska snart ge mig på tyskastencilen som Uno så snällt skickade med mig hem. Hur mycket det än tar emot att veta att man måste ta med sig tyskan hem, så är det fan ett måste att göra skiten, lär aldrig klara kursen annars! Jag ligger ju hästlängder efter..
Om orken även finns kvar efter det ger jag mig nog ut på en joggingtur, allt skit ifrån förra veckan måste bort!








I miss you.



Bjussar på en halvful s.k. liftbild från dagens strålande solsken
Självklart när jag pallrade mig upp ur soffan och gick ut på byn för att hitta mig något att ha på mig till helgen, rugbyn alltså, så stängde givetvis affärerna vid fem. (var där 17.05) just my luck.
Mamma står nu och lagar tacos som snart är färdigt. Sista kvällen här uppe i Åre spenderas med lite gott framför melodifestivalen. 

Ice cold.

Godmorgon alla pigga lördagsmänniskor! 

Antar att ni hade en bra fredagkväll? - jo, men det hade jag också. däckade redan vid elva!
Här uppe är morgonen klar och kall. En ganska stor kontrast mot vad det ha varit tidigare under veckan, -7 idag mot de ca +5 som det varit. Men snön håller ju sig längre och underlaget blir fan så mcyket bättre.
Idag hade jag tänkt att slänga ner kameran och fota lite fina fjällbilder. 
Ut i backen.



08:49

Godmorgon alla glada!

Sitter och väntar på att mig ägg ska koka klart, sedan ska jag slänga i mig en riktig brakfrukost för att sedan ge mig ut i, något som ser ut att bli en fin dag. Funderar på att sticka och kolla på världscupen i puckelpist. Vi får se hur det blir. Beror lite på väder och vind!
Idag skulle jag velat vara hemma, för Kimberly fyller 18 år idag och det hade jag självklart velat vara med och fira med min vänner! Dock får jag väl sitta hemma i lägenheten och roa mig framför let's dacne eller något åt det hållet. 

Naehe, nu ska jag mätta magen med lite frukost och sedan ge mig i backen. Ha en bra dag!


you gotta love skiing


Idag har vädret minst sagt varit eländigt, dåligt sikt och dåligt underlag. Nu snöar det stora bollar ifrån himlen, riktigt positivt eftersom att ryktet säger att det ska bli kanonfint väder imorgon. Wohoo, imorgon blir puder (vad töntig jag lät nu?) och förhoppningvis kan jag sitta och sola uppe på skutan.
Ikväll kör vi på pizza, ingen som varken orkar laga mat eller gå ut och äta!
Slänger upp lite bilder (samtliga dock oredigerade).













Som ni ser så tog jag mig friheten till att åka snowboard i förrgår. Herrejävlar alltså, har nog aldrig haft så ont i rumpan innan. Men tillsut så fick jag fasiken till några snygga svängar innan jag drattade omkull och sträckte ut precis allting som existerar i nacken. Då, då gav jag upp!

Härligt väder här uppe i Åre!

Igår var det +10 grader och idag +7 nere i byn. Framåt eftermiddagarna får man hålla sig högt upp om man inte vill åka i ren sorbé. Man kan ju inte klaga på att det är kallt i vilket fall. Tre dagar av åtta är nu avklarade, ännu inte en vurpa (på skidor) men det lär väl komma i sinom tid.

Ikväll gick vi ut och åt, på Broken. Enligt mig Åre bys bästa och mysigaste restaurang!
Nu sitter vi och slappar i soffan. Man är så jäkla trött efter en hel dag i backen att ögonen redan vid åtta-tiden börjar falla ihop. Så vi får väl se hur länge jag orkar vara uppe till, innan jag slockar helt och hållet.



gäsp.

Med två timmars sömn i baken ligger jag i sängen, redo för att ta igen de timmarna, och förbereder mig mentalt inför morgondagen. Det är nämligen så att jag, Kalle och Peter utmanar oss själva och ställer oss på varsin snowboard i backen istället för på skidorna. (troligen endast under morgondagen) 

Dagen idag har varit ganska okej. Dock blev det ganska slappt då vi alla var slitna efter den långa resan. Men herregud, vi har sju dagar kvar! 

Hörde förresten att det gått en stor lavin här i Åre under dagen. Usch, så hemskt!

so I'm leaving home.

Sitter på stationen i Alvesta och dödar lite tid med hjälp av datorn. Knappt en timme innan nästa tåg går, vilket är ganska drygt. Tåget hit från Emmaboda var knökafullt med folk, packning och skidor. Lika mycket folk är det här på stationen, vilket jag absoult inte gillar. Att ha fullt med folk omkring mig, i trånga miljöer och fullt påklädd, är ingenting jag gillar. 

Kan bli lite glest med uppdateringar nu under den kommande veckan. Men en och annan rapport från mig lär komma upp!



i want you

Dagen, i all ära, började med en mysig frukost på fenix med mamma. Nu sitter jag och funderar på vad det är jag har packat, och vad det inte är jag har packat ned. Måste även springa förbi pappa och hämta diverse saker som jag tyvärr inte fick med mig hit igår. Alltid är det något!

Åh, herregud så härligt det ska bli med en hel vecka i Åre. Jag svimmar nästan lite

natten är ung och jag ligger vaken.



Bra sällskap, potatisgratäng och fläskfilé är vad som behövs för att göra en fredagskväll riktigt fin!
Måste säga att både jag och julia blev positivt överraskade över hur god den blev. Lyckades även, till skillnad från på nyår, att steka färdigt köttet!
Imorgon är det dags att packa väskorna, för på kvällen bär det av till Åre för en hel underbar vecka med skidåkning från det att solen går upp, till att den sedan går ned. Åh, så jag längtar!





Run for your life



Äter upp min frukost, bestående av äggmacka och melon. Snörar sen på mig skorna och springer en runda! 
HEJA SARA, HEJA SARA.


23:27

weheartit

Nackdelen med att jag gav mig själv en kväll helt utan plugg innebär dubbelt så mycket att göra imorgon. 
Det ska packas inför Åre (åker ju faktiskt i övermorgon), pluggas som aldrig förr (typ) och sen måste jag fixa lite allmänt inför kvällen då Filippa och Julia kommer hit på middag. Gourmetmiddag står givetvis på menyn! Som alltid när jag lagar något. Eller kanske inte.
Men först tänkte jag faktiskt börja med en joggingtur, tro det eller ej! Men eftersom jag inte längre får den träning jag fick av fotbollen, så har jag nu insett att det måste ske en radikal förändring, snarast.

Jag är högt över molnen.



Pappa körde precis iväg för att hämta thaimat. Mums, här ska jävlar inte snålas alltså!
Ikväll unnar jag mig en kväll utan plugg och all annan stress. Soffan är paxad kvällen ut.

Illa, jag mår illa.

Direkt när jag öppnade dörren fick jag ett akut "fan-vad-konstigt-jag-mår. Måste-slänga-mig-i-sängen-direkt"- anfall.
Ni vet precis vad jag menar va? ah, jag tänkte väl det! Haha.

Så här ligger jag nu och mår ganska konstigt. Men saken är den att det brukar gå över på sådär 1 timma eller något. Så rent teoretiskt sätt försvninner det inom närmsta halvtimmen. Haha, men i vilken fall som helst så är det dags för min mat-och sov klocka att ringa nu. Vilket innebär en kort stunds dagssömn!


I've got the power

Näst sista dagen i skolan innan jag åker avklarad. Julia och jag tog tillfället i akt och sprang bort till biblioteket och letade böcker av dess olika slag till skolarbeten! Kändes lagom fränt att komma till skolan med varsin diger hög av böcker. Var hemma vid halv tre och satte mig och pluggade. Efter en ca timme hade jag så ont i nacken att jag knappt trodde jag var levande längre, så jag unnade mig precis en varm och skön dusch! Givetvis hamnade jag här nu, av någon anledning som jag inte riktigt kan sätta fingret på. 

Nu känner jag ett stort sug av kaffe! Dragningskraften till kaffe, från min sida, är fan inte liten när det kommer till att plugga. "Utan snus i två dagar, förpestar vi på denna Ööö." Byt ut snus mot kaffe så blir den meningen helt korrekt! (kollade inte alls på pippi igår)



Cold.

Ett skepp kommer lastat. Med vadå? En jävla förkylning!

Ni hörde rätt, idag har förkylningen slagit till hos mig. I rätt tid och allt. Helvete om den inte är borta tills på lördag. Vill inte spendera veckan i Åre som sjukling.



straight from my heart

Godmorgon! Det blev en oönskad sovmorgon. Klockan ringde inte, skulle kunna bero på att jag glömde att ställa den igår, men jag vet inte. Eftersom jag vid 14.22 måste ta tåget in till kalmar och därefter bussen vidare till tandregleringen så var det inte alls smart att vakna vid 12.15 då jag egentligen behövt plugga några timmar innan. 

Jag finner inga ord för hur frustrerad jag är över, att på min lediga dag, tvingas åka in till Kalmar för att låta någon annan fingra i min mun i säkert 1 timma. Dom verkar inte ha hört talas om plasthandskar heller!






RSS 2.0