use your head and follow your heart




migrän

God morgon!

Med en fruktansvärd migrän vaknade jag tidigt imorse, möttes av en pappa som mådde lika dålig som jag.
Det känns som någon spikar i mitt huvud just nu, och ja, det måste jag säga är en ganska trevlig känsla. 
Därför ligger nu alla tre framför tvn och väntar på friskare tider, förutom kalle då som är så lyckligt lottad att han är ledig från skolan idag. Dock är det ett måste att ta tag i lite plugg idag och imorgon. Undra om det ens kommer vara möjligt att leva lite också de kommande veckorna? 

Nu ska jag försöka dra mig upp ur soffan och göra mig lite frukost i form utav jordgubbste och ägg!




for your eyes only

Sportlovet tog slut snabbare än man hinner säga "brandmansuniformstillverkarassistent"! Det är verkligen sjukt hur fort tiden verkligen går, snart går jag i pension också.. Okej, nu ska vi inte överdriva kanske, men ni fattar vad jag försöker få fram liksom.
Måndag imorgon, har en helvetesvecka framför mig och sedan kan jag njuta av en vecka uppe i Åre. Dock lär samhällsböckerna få en gratisbiljett för att kunna umgås med mig under kvällarna. 

Har hört att fenix får finbesök imorgon!
Som ett litet startskott på denna veckan.









Kalmar

Beger mig om ca 1½ timme till Kalmar med Julia. Ett besök i Lindsdal är det som väntar. 
Men först så ska jag se till att min stackars mage slutar kurra och stoppa i mig lite mat. 
mums spaghetti


lördag

Gästerna har lämnat huset, jag är mätt och trött.
Godnatt

sometimes all you need is one



En paus sa jag. Men jag insåg nu att jag hade lite tid över och tänkte att jag ändå slänger upp ett kort inlägg.
Om ett tag går tåget mot mina kusiner i Kristianstad. Är där till på lördag och en dag spenderas i Malmö.
Shoppa är det som står högst på listan! Nehe, lite frukost nu.





a break.

Nu är min blogg på dåligt humör, då den vägrar att samarbeta med min och mina bilder.
Men jag ville bara tala om att jag ska börja packa nu inför resan till mina kusiner, jag åker ju ganska tidigt imorgon. 
Så jag tar en liten paus här ifrån nu, i allafall resten av sportlovet och så får vi se när jag drar kommer tillbaka.



Ha det bra! pussss

baka en kaka, baka en kaka



Nu är jag igång igen, kokostoppar och kladdkaka är det som är tänkt. 
Jag är rena rama bakkungen, så det kan ju inte bli annat än bränt eller helt obakat.
Weei, vi får helt enkelt se vad resultatet blir!

burn.

Vem har sagt att kvinnor inte kan elda? 
Jag, Julia och Filippa bevisade igår att så är dårakt inte fallet.











Early.

Vaknade tidigt i morse av mig själv då jag blev alldels förskräckt av den hemska och orealistiska dröm jag drömde. Därefter gick jag upp och satte på lite kaffe, jag vågade ju absolut inte riskera att somna om igen då jag har fömågan att fortsätta på samma dröm när jag somnar om.
Trots kaffet somnade jag på soffan en stund senare och vaknade igen när Kalles telefon ringde så det ekade i hela huset. Jag är inte den roligaste människan att tas med på morgonen, min familj brukar få lida igenom morgonen. Jag säger bara det! Men nu är jag glad.

Jag funderar på att tända en brasa, röja upp lite i köket som liknar... jag vet inte vad det liknar faktiskt och sedan värma upp lite av gårdagens lasagne som var så god att det är svårt att motså den.



Sweet dreams

00:35 - jag ligger i min varm säng under täcket med datorn i knät. Musiken rullar och jag känner mig inte det minsta trött. Jag vill se en film, men jag tyar inte gå de få metrarna till tvn och tillbaka, inte för att jag är trött, men det är ju väldigt ansträngande för min kropp att utsätta den för det där. Röklukten har verkligen trängt sig ända in i hårrötterna. Vilken outhärdlig stank rent ut sagt!

vi säger så. hej

Coffee and chocolate



Har precis avnjutit mammas goda lasagne och sitter nu med en kopp kaffe och några rutor choklad i handen. 
Efter att ha tillbringat denna dagen tillsammans med filippa och julia luktar jag både rök (eldrök) och är säkerligen några kilo tyngre! Om dryga kvarten börjar mitt favirotiprogram solsidan. Jag sitter redan bänkad!



Halluuuu.

Trodde det var ett skämt när klockan ringde i morse. Ett få antal sömntimmar = en ganska så trött Sara. 
Ingen frukost och mat på donken + kaffe och choklad nu så mår magen inte skitbra. Med eller utan ont i magen drar jag mig snart bort till Julia med Filippa. Vi ska göra saker som är alldeles för coola för vårt eget bästa!

Not good enough

weheartit


Fortsätter att fördriva kvällen på allra bästa sätt. Fast nu är det gaygalan som står i fokus! 
En aning bättre än melodifestivalen måste jag säga, det var nog första och sista gången jag kollade på det i år. Mamma håller på att däcka i soffan, så hennes fortsatta sällskap kan jag mer eller mindre utesluta nu. Far även lite illa över att snegla på den snart tomma cola flaskan som jag varit ensam om att dricka ur ikväll.. Får nog ta och göra något åt det där beroendet snart.


Can't get you out of my mind.

Har inte så värst mycket intressant att dela med mig om idag! 
Ligger raklång (ingen fosterställning här inte) i soffan med världens magont efter en riktig brakmiddag med mamma. Har så himla kul att jag inte vet vart jag ska ta vägen nästan. Melodifestivalen, överskattade melodifesivalen är det som får underhålla mig ikväll. Eller kan man ens kalla det för underhållning? Nae, det är något uttjatande. 

Var en sväng uppe hos Peter innan med Anna och mamma. Pratade om allt ifrån varför gamla tanter alltid har små hundar till andra saker vi hört. Anna och jag tog också tillfället i akt och åkte sopsäck, så fruktansvärt kul (och kallt)!



strumpbyxor - gina

We belong together

Ett par gamla avsnitt av solsidan får avsluta denna lugna och sköna dag!
En rejäl sömn står näst på listan.



It's not fair to deny me.

Utvilad och pigg och med humöret på topp är jag mer än redo för att sätta igång dagen! Morgonkaffet puttrar nere i kaffebryggaren och jag ska snart ta mig en kopp för att fullfölja den morgonrutin som jag har.
Nygjorda köttbullar hemma hos farmor och farfar till lunch, hem och göra klart en uppgift för tredje gången då den återigen är spårlöst försvunnen, och sedan är det fritt fram för andra saker att hända. 

Farfar har en förmåga att komma en bra stund innan den så att säga avtalade tiden, så det är väl bäst att lägga på ett kol här nu, för rätt som det är så dyker han väl upp! 




After a hurricane comes a rainbow.




Ett efterlängtat sportlov är här. Känner mig helt slutkörd efter flera dagar med plugg! Så jag kan lova er att halva dagarna lär gå åt att ta igen de förlorade sömntimmarna under denna veckan. Kvällen får bjuda på en massa onyttiga godsaker som godis, chips och cola. 


One way or another.

Hur trött jag än är så måste jag springa till affären, köpa lite mat och kuvert! Idag måste jag nämligen posta mitt CV och jag tror dom kommer och tömmer postlådan vid sex, så om jag inte går nu lär jag somna. Och en sak är säker, jag lär inte vakna innan sex isåfall.
Kalle ligger hemma sjuk, så jag antar att jag inte får något sällskap heller. Men man kanske skulle dra med honom ut iallafall, lite luft har ju aldrig skadat! 
Ae, det här går inte, nu måste jag dra mig upp ur soffan! Känner att mitt tillstånd just nu ligger närmre medvetslös än klarvaken..

Ut i kylan.

midnight silence



För eran skulle så cencurerar jag ansiktet på denna bilden!
Har precis bytt om från mina behagliga mjukiskläder och hoppat i sovtröjan.
Det är midnatt och huset är alldeles svart och tyst. Jag är nog den enda som är vaken. Men det börjar även bli dags för mig att krypa till sängs och förbereda mig för att möta torsdagen med några timmars sömn. När morgondagen är över så tar jag lov, en hel vecka och lite till med sovmorgnar. Ljuvligt!

När ögonen håller på att falla ihop på en, då är det dags att släppa taget om datorn.




he'll grow to be an angry young man some day



Jag kom hem levande och även hel från körlektionen. Med andra ord så gick det bra! 
Nu hade jag tänkt att hoppa in i duschen, för jag väntar nämligen finbesök. Julia är på ingång. Eftersom varken hon eller jag sett I rymden finns inga känslor tillbringar vi antagligen kvällen framför den. 
Ha en trevlig kväll!




en glad liten skit!

Jag är glad, jag är väldigt glad över att jag precis fick det jag kunde som allra bäst på mutan och satt därmed ett MVG som slutbetyg. Nu ska jag äta lite och sedan springa bort till körskolan och ragga runt i Emmaboda lite med Rune. Och hej, sista skoldagen imorgon också. Sen är det sportlov förtusan!

cry baby


weheartit

Istället för att ränka på hur många minuter jag tog paus i allt pluggande, är det nog lättare att räkna ut hur många minuter jag pluggade i min paus! sammanfattat så har jag inte ens läst igenom ETT helt kapitel utav FYRA stycken.
Muntan är vid elva imorgon, jag får strunta i idrotten, ta och ställa klockan tidigt och plugga gärnet innan jag går till skolan och plågar mig igenom ca 30 minuter! sa jag att det kommer gå åt skogen, eller missade jag det?

Somnade vid fyra och sov till strax efter sex innan. väldigt skönt och väldigt dumt.
kommer jag att somna ikväll? - nej!
kommer jag orka att stiga upp tidigt och plugga imorgon då? - nej!



everyone has their own history.

En kopp varmt jordgubbste och en macka med ett riktigt salt, stekt ägg på och jag är redo för att ägna eftermiddagens resterande och kvällens kommande timmar åt att plugga till muntan som infinner sig imorgon. 
undra hur många pauser jag kommer att ta idag tro? ska vi slå till med ett 20-tal?



tungan ut åt historiaboken!

inte illa.

Har nått en maxad nivå av romantik idag, jag får en hel 10:a för min godhjärtade insats av att både ge och få ta del av något romantiskt idag.  
Jag var lite extra trevlig mot tandläkaren idag, slapp även att tvinga med mig dit, vilket jag annars brukar få göra. Jag blev bjuden på en mysig stund med god mat på donken av farmor och farfar. Pappa och kalle åt tacos ikväll, men tog förgivet att jag inte var hungrig. Alltså, fick jag äta lite halvkall mat ensam. Och så har förövrigt varit sådär romantisk som bara jag kan vara. så kan en dag som denna se ut för någon som har ett riktigt hektiskt kärleksliv.... eller inte!

Avslutar denna dag med dagens avsnitt av Gynekologen i Askim. Godnatt!





Valentine's day

Kan ju börja med att hälsa alla en glad Alla Hjärtans Dag! En bamsepuss (för den som vill ha en, hehe) från mig till er.

Jag borde plugga historia. Jag borde skriva klart mitt CV. Jag borde dammsuga mitt rum!
Dessvärre gör jag ingenting av sakerna nu. Men efter en dag i Nybro med ett besök hos tandläkaren och donken blir man ju väldigt sliten och är mer än värd någon timme i soffan. Am I right or am I right?

Dagens citat går givet till farfar. Då vi står och ska beställa mat inne på donken säger han "och så vill jag ha potatis till min hambugare". Han menade självklart pommes, så rent teoretiskt(?) så hade han ju rätt! Dock var det ett annorlunda sätt att förklara det på!



Jag är lyckligt lottad.


lite mer mmm i livet



Mango är ju riktigt gott, likaså choklad. Mango + choklad går faktiskt hem det också, eller det är iallafall vad jag tycker efter att ha roffat åt mig den nya maraboun i affären idag!
En trött Sara tänker nu gå och lägga sig i sängen, men datorn i knät. Imorgon har vi en, en ynka lektion som jag dessvärre överhuvudtaget inte har råd att missa.

Happiness

Idag bestämde jag att mitt sportlov till största del kommer att spenderas nere i Skåne hos mina kusiner i Kistianstad.
En tur till Malmö hoppas jag för gudarna att vi hinner med också. Lite vårsaker såhär i vintertid skulle behövas. Det kanske inte går att använda dem på ett tag, men endast att ha dom hängande hemma och kunna titta på lite när man känner för det är ju inte särskilt fel.
och usch, imorgon är det återigen ett besök hos tandläkaren i Nybro. Då jag går hos en privattandläkare så har jag ju mina vanliga koller?!?!?! där. Tack och lov är det inget jättefarligt jag ska utsätta mig för imorgon, bara lite farligt.

Haft en kanondag hos farmor och farfar tillsammans med Emilia och Linnea. Fick en smärre chock när jag hörde vad farmor kastade ur sig i en diskussion mellan henne och Niklas.

Niklas: Siv, var det många som tog sig fram med häst och vagn när du var liten?
Farmor: Nehedu tack! det var bara tattarna som gjorde det.






What´s Love Got To Do With It?



Vilket sug jag fick av att se denna filmen nu. Så himla bra och så fruktansvärt hemsk!
Har sett den ett fåtal gånger, men det var riktigt längesedan nu. (Handlar om Tina Turnes liv, för den som inte visste det) 
Kalaset var hur trevligt som helst, var ovanligt duktig på bowlingen, åt plockmat tills min byxknapp inte orkade hålla emot längre, och vann ett paket russin och en tub fjällbrynts räkost efter att jag blev vinnare av lite klurisar! ser man på, ibland så kan även jag.




If i only could, make a deal with god

Åh, vilken härlig lördag! det är en viss skillnad från gårdagens snöoväder. Skulle verkligen varit härligt med en långpromenad. Dock är det ingenting som jag hinner med att prioritera idag. För idag vankas det 25-års kalas för min kusin. Vid tre ska vi vara i bowlinghallen och börja med lite bowling och sedan drar vi vidare hem för god mat osv. Tiden rusar iväg så jag får nog lägga på ett kol om jag ska hinna med allt idag.


here you come again.

Kvällen har spenderats hemma hos jakob med ett antal trevliga människor. Thaimat, musik och dans gör den långa kvällen i en mer kortfattad form. Har varit vaken i flera timmar än vad jag just nu orkar räkna till. Då förstår vi säkert att jag är förbannat trött. Tror bestämt det är dags för lilla (stora, hehe) sara och krypa ner i sin säng med en kopp te, en macka och lite gamla avsnitt av solsidan. Och imorgon, ja då jäklar väntar en ny dag. det ni..

tentaskrivning!

Snön yr hej vilt utanför fönstret. Jag som hade hoppats på några gröna, härliga dagar framöver!
Har precis slagit mig till ro framför tvn efter att ha gått upp onödigt tidigt och stresspluggat inför dagens tentaskrivning i historia B! Efter att ha lämnat in 4x4 (lite mindre än a4papper) fullskrivna papper har skrivkrampen inte släppt helt och håller än, men det går väl över tills jag gifter mig, inte sant?
kände också att det var ganska meningslöst att ägna x-antal minuter framför spegeln i morse då jag bara skulle tenta, så har mer eller mindre känt mig som ett livs levade spöke i ett par svarta tights och en beige kofta.







rise and shine

Godmorgon alla morgonpigga!

om 90 minuter sitter jag och har skrivning i historia. brr, jag ryser.
har precis slängt i mig frukost i form utav äggmackor och jordgubbste. var lite tidigt för kaffe kände jag!
sitter och läser igenom mina anteckningar en sista gång och jag har nu insett, att, detta kommer gå åt helvete.
tack för mig, hoppas eran morgon startar bättre än min! 



i have a dream

Så fort jag tar tummen ur röven och sätter mig framför det som kallas att plugga (nu syftar jag särskilt på historia eftersom det är något av det tråkigaste jag vet) får jag sånna djävulska koncentrationssvårigheter. har nog en omedventen och för det mesta gömd adhd! Hjärnan liksom kopplar mig till en helt annan planet och i huvudet snurrar allt annat än det som borde snurra där. Jag anstränger mig och läser en meningen eller två, och hoppsan, helt plötsligt blir jag skithungrig så jag måste ha något att äta med detsamma, eller så känner jag ett stort behov utav en dusch på direkten. - Ja, dessa är bara ett fåtal utav de tvångstankar jag får för mig när jag verkligen, verkligen inte trivs med tillvaron. Detta uppstår när jag är totalt ointresserad av saker. Vill inte ens veta hur många minuter jag ödslat bort genom att fått läsa samma rader om och om igen i denna förbannade bok, detta tack vare att jag med största sannorlikhet inte är normal i detta skede.


working 9 to 5.

tog äntligen tag i livet precis och ringde om både sommarjobb och till körskolan! eftersom jag är mer eller mindre utsvulten efter endast en tallrik pastasallad under dagen så ska jag ta och göra mig lite mat nu. spaghetti och köttfärssås är både enkelt och går fort att göra. så finns bara allt hemma så slänger jag nog ihop det lite snabbt nu och sedan har jag väl inget annat val än att sätta mig och plugga! tentan är redan imorgon, jag mår illa..




har räknat lite och kommit fram till att det bara är ca tre veckor innan jag står på skidorna igen!
en vecka i åre är något jag verkligen behöver just nu.

study

det är tur att man kan få sig ett gott skratt när humöret är som värst. satt för ett tag sedan och läste om medeltiden och då fastande ögonen direkt för en man vid namn "justinianus". det gjorde mig verkligen på ett bättre humör kan jag säga. dagen har gått till kväll, kvällen kommer gå till natt, om jag nu ska ha någon chans att skrapa ihop tillräckligt med poäng på fredag! 

oh, sunny day

en promenad ute i det underbara härliga är vad jag har tänkt mig nu. måste friska upp hjärnan lite innan jag återigen tar tidsmaskinen tillbaka i tiden och lever lite indian-och slavliv under dagen. då en annan anledning till varför promenaden inte skulle skada är för att det slank ner en pizza igår och onsdagsbesöket på fenix har länge varit en rutin för oss kakmonster! (inget undantag idag inte) 
hahahaha, kanske skulle ta med mammas stavar som hon köpte en gång i tiden och aldrig använt (undra varför liksom)?! tänk vad tuff jag helt plötligt hade blivit. kan ju nästan se mig själv släpandes med sånna genom emmaboda. hellyeah







today's a perfect day for a perfect day



drar mig sakta med säkert bort till sporthallen där det vankad idrott! vilken plåga såhär på onsdagsmorgonen.


20:08


Take another little piece of my heart now baby



G
lädjeskutt! har nämligen skrivit klart alla anteckningar till historian.


weheartit


En pizza till lunch hemma hos mig tillsammans med julia och filippa gjorde susen i magen. vi stod i valet och kvalet om vi skulle bojkotta matsalens wok eller viktorias underbara pizzor. näe, valet var lätt ska jag säga er!
nu blev jag oerhört sugen på en kopp forest fruit tea. så mot köket är det nu jag ska släpa mina raggsockar som jag så stiligt glider runt i här hemma. och med tekoppen placerar jag mig sen framför brasan. 



morning coffe

Godmorgon!

med ögon som knappt orkar hålla sig öppna sitter jag nu här, men min kopp morgonkaffe och väntar på bättre tider.
då jag inte kunnat sova från tre och framåt (tack vare den förbannade strom som varit inatt) har det lett till detta resultat. men skoldagen är kort. slutar vid tolv och därefter ska jag hem och sova bort hela dagen. eller just det, jag måste ju plugga hela kvällen. så var det med den önskan.




skulle göra vad som helst för lite fint väder nu.

en sista ansträngning



Efter en lite längre paus innehållandes tv-tittande så tar jag och fräschar till mig i form utav en dusch innan det är dags för att ta tag i det sista. hade som mål att bli klar med alla kapitel idag, dock vet jag inte om jag orkar det. får se hur länge jag orkar med, ska göra ett sista försök innan mina hjärnceller helt och håller säger ifrån! 
men först ska jag somsagt unna mig en varm och skön dusch.

up and down

kaffe, plugg, kaffe, plugg, och så lite kaffe till. så har min dag hittills sett ut. väldigt intressant med andra ord! 
snart spyr jag bokstavligen galla på min hemska historiabok. jag anteckar och anteckar, men blir aldrig färdig. önskar seriöst att jorden inte funnits så länge som den har gjort. stackars jävlar som lever om ytterligare några hundra år. ni lär inte få att lätt!
timmarna har flugit fram idag så jag har inte hunnit få mig något att äta än. magen börjar skrika efter mat, så det kanske är bäst att jag tar en liten paus i allt det här och lagar lite mat istället. börjar få djävulska koncentrationssvårigheter känner jag. 





sist vi följas åt till himlen



Det känns inte så värst kul att behöva ställa klockan för att inte sova bort hela dagen imorgon. trots att jag är ledig så krävs 100% koncentration till att plugga på historian imorgon. då jag i princip inte har börjat att plugga så har jag en hel del att göra innan fredag, då den slutliga tentan i historiaB infinner sig. ett mirakel måste ske för att jag ska lyckas få in allting till dess!

dream







har frusit hela dagen. ute är det kallt och inne är det kallt. brasan är min sanna vän nu.
vill hellre att solen och den riktigt värmen ska kika fram, nu! därför bjuder jag på lite härliga sommarbilder. mumsimums.

trött tröttare tröttast.

ojoj, ligger lite efter med uppdateringen här va! 

så, vad har hänt de senaste dagrna? - i torsdags var det dags för togafesten. efter en riktigt trevlig förfest hemma hos julia slutade min kväll hemma i soffan vid halv elva. illagorilla! fredagen blev en bakisdag. en riktigt vilodag med andra ord. senare på kvällen våldgästades vi av min moster och mina kusiner! så min helg har varit allt annat än fridfull. storstädning, stimm och en massavis med skratt. igårkväll tog jag paus från allt bus och begav mig på 18-års party till henke och johan. kvällen blev, för min del, väldigt lugn. var hemma strax efter tolv redan, men somnade inte förrän inpå småtimmarna då umgänget hemma höll mig vaken.
Idag har vi gjort lite allt möjligt och det är inte förrän nu jag kunnat lägga mig i soffan och pusta ut. 
men jag är ledig imorgon också, tänk på det!





Hej Juliamulia

Jag är skyldig dig en fenixkaffe.. PUSS DARLING <3

cheers!



allt är klart och jag är dunderredo för togaparty! förfest nästa.

raise your glass

för jag älskar verkligen att stryka! så mycket som jag grejat med detta lakan var det inte mer än rätt att stryka det inför ikväll. lär ju bli lika skrynkligt igen men förtusan, fint ska de va! samtidigt som jag stryker lagar jag mat och packar ner sakerna jag behöver. det är mycket nu, jävligt mycket.
togaparty it is.


yihaaa

för några timmar sedan var det någon galning som kom och tutade utanför mitt hus. det var ingen mindre än självaste madicken som gått och tagit körkort idag. ett stort grattis Madicken! (hehe, nu blir du fyllechaffis)
och med sig hade hon självaste fröken petersson. så jag följde med och raggade sönder i emmaobda. för det är väl det man gör här i emmaboda, verkar det som?! kvällen slutade hemma hos julia framför en hyrd thriller som förövrigt var störd. bra kväll!





.


bhuuu



hittade precis det jag letade efter hos farmor.
nu har jag fått lite mer kläm på hur man på bästa sätt knyter en toga. jag får köra på det jag kan nu alltså! orkar inte lägga mer tid på det nu. har försökt 7000 gånger men det har aldrig blivit riktigt bra, så varför skulle det blir bra nästa, eller nästnästa gång?
har inte ens öppnat min historiabok idag. gör jag det inte imorgon heller så har jag ihjäl mig själv. nu snackar vi hedersord här!


cause i am made of fire



tar med mig pappa en sväng till farmor och farfar för att se om jag kan hitta något passande skärp till togan. är det någon som har allting så är det farmor. känns som det är lättast att få någon napp på det man letar efter i hennes gamla gömmor.


goodbye winter and hello spring and summer!?



Bjuder på en fräsig bild på en fräsig sara en fräsig pulkakväll med en fräsig julia i hennes fräsiga pulkabacke (även kallad mount everest)!
man kan säga att det verkligen lyste om oss den kvällen. men nu har vi tröttnat på allt som har med pulkaåkning att göra och vill ha lite (läs: mycket) av den där sommaren som alltid brukar vara så himla trevlig. såja, nu lägger vi i femmans växel..

RSS 2.0